Κέντρο Υποστήριξης Δανειοληπτών στην Καλαμάτα

0

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Γεώργιο Κατρούγκαλο είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας στο γραφείο του, στο Ιστορικό Δημαρχείο, σήμερα (19 Ιανουαρίου 2018) το πρωί.
Ο Δήμαρχος παρουσίασε (ωραιοποιημένη) την κατάσταση της πόλης, ενώ αναφέρθηκε στις προοπτικές της και τα προβλήματα του Δήμου, για την αντιμετώπιση των οποίων ζήτησε τη συμπαράσταση των παρευρισκόμενων Υπουργών.
Ο κ. Νίκας ζήτησε τη μείωση των φόρων, θέμα, το οποίο, όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας, υπάρχει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, ενώ σημείωσε ότι για τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα η οικονομία παρουσιάζει ανάπτυξη, πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.
Ο δήμαρχος προσέφερε στον Υπουργό ένα γλυπτό που παρουσιάζει το «ριζωμένο σταυρό», εξηγώντας ότι πρόκειται για μία λεπτομέρεια από τη σφραγίδα της Μεσσηνιακής Γερουσίας καθώς και τοπικά προϊόντα.
Παράλληλα ο Δήμαρχος με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση, υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση των αναγκαίων χώρων στο Ιστορικό Δημαρχείο όπου λειτουργεί ήδη το Κ.Ε.Υ.Δ. Καλαμάτας.

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Δ. Παπαδημητρίου, Γ. Κατρούγκαλος, Π. Νίκας

Δ. Παπαδημητρίου, Γ. Κατρούγκαλος, Π. Νίκας

Ακολούθησαν τα εγκαίνια λειτουργίας του Κέντρου Εξυπηρέτησης-Υποστήριξης Δανειοληπτών Καλαμάτας από τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Γεώργιο Κατρούγκαλο, τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση και το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Το Κέντρο στεγάζεται σε χώρο του ισογείου του Ιστορικού Δημαρχείου, που παραχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ – ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ»

Φώτης Κουρμούσης και Γ. Κατρούγκαλος

Φώτης Κουρμούσης και Γ. Κατρούγκαλος

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στον όροφο του Ιστορικού Δημαρχείου, ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Κόκκινα Δάνεια – Χρέη στο Δημόσιο» με ομιλία του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ημερίδα εστίασε στην παρουσίαση της νομοθεσίας για τη ρύθμιση χρεών και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Στο τέλος της ημερίδας ο Γενικός Γραμματέας απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν από παρευρισκόμενους πολίτες και εκπροσώπους φορέων.
Χαιρετισμούς στην ημερίδα απηύθυναν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας

μοιραστειτε το:

Comments are closed.