Κέντρο Απασχόλησης Παιδιών AμεA

0

ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ανέλαβε υπηρεσία σήμερα Τρίτη (13 Φεβρουαρίου 2018) το κοινωνικό και υποστηρικτικό προσωπικό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ/ΜΕΑ), το οποίο ανέρχεται συνολικά σε 22 άτομα. Το Κέντρο αυτό, που θα στεγασθεί στο ΚΕΦΙΑΠ (Ανατολικό Κέντρο) και αναμένεται να λειτουργήσει περίπου στις 20 Φεβρουαρίου 2018, στελεχώνεται από προσωπικό, το οποίο διαθέτει τις εξής ειδικότητες: Κοινωνικών Λειτουργών, Ψυχολόγων, Φυσιοθεραπευτών, Λογοθεραπευτών, Κοινωνικών Φροντιστών, Οδηγών, Βοηθητικού Προσωπικού. Το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΚΔΑΠ/ΜΕΑ θα αναλάβει υπηρεσία την επόμενη εβδομάδα.

Ο Δήμαρχος Π. Νίκας τόνισε ότι, μέσω του θεσμού των ΚΔΑΠ, ο Δήμος Καλαμάτας βοηθάει περί τα 500 παιδιά, φτωχά και ανάπηρα και πρώτος στόχος του προσωπικού είναι να κρατήσει τα παιδιά σε αυτές τις δομές, κάτι που αποτελεί το εχέγγυο για τη συνέχιση του προγράμματος, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Επεσήμανε, ακόμη, ότι ο Δήμος κατόρθωσε και πήρε αυτό το πρόγραμμα, που δίδει απασχόληση σε 120 άτομα, τονίζοντας ότι το προσωπικό που προσελήφθη, αξιολογήθηκε και δε χρωστά χάρη σε κανέναν για την επιλογή του.

AMEA 1A

Σχετικά με το ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι εντάσσεται σε ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου για την υποστήριξη των νεαρών Ατόμων με Αναπηρία. Ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να υποστηρίξει αυτά τα παιδιά, μέσα από το Πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, με έμφαση κυρίως στην επαγγελματική τους ένταξη, δεδομένου ότι προβλέπεται η δημιουργία ενός «στρατηγείου» για τα ΑμεΑ, στο Ανατολικό Κέντρο, σε δημοτικό κτήριο εμβαδού 300 τετρ. μέτρων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.