Ιπποδρομίες αύριο στο Πλατύ

0

Οι καθιερωμένοι ιππικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Πλατύ, αύριο Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, εορτή του Αγίου Γεωργίου, αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας. Στους αγώνες θα πάρουν μέρος 9 καθαρόαιμοι και 4 ντόπιοι ίπποι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συμμετοχές και η εκκίνηση θα γίνει από το ναΰδριο του Αγίου Γεωργίου, στο ιπποδρόμιο στο Πλατύ.

Συνολικά θα διεξαχθούν 5 ιπποδρομίες, από τις οποίες, οι 4 με καθαρόαιμους ίππους, που προέρχονται από το ιπποδρόμιο του Μαρκόπουλου και συντηρούνται από φιλίππους στο Πλατύ και την ευρύτερη περιοχή. Ακόμη μια ιπποδρομία θα γίνει για τους μιγάδες και ντόπιους ίππους.

Οι αγώνες, που τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, θα ξεκινήσουν στις 11:30 το πρωί και θα ολοκληρωθούν περίπου στη 1 μετά το μεσημέρι. Επίσης, θα μεταδοθούν με livestreaming, για να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους φίλους του εθίμου και του αλόγου να τους παρακολουθήσουν.

O Δήμος Καλαμάτας, η Τοπική Κοινότητα Πλατέος και ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου «καλούν το κοινό να παρακολουθήσει τους αγώνες, που αποτελούν έθιμο εκατοντάδων ετών και των οποίων η φήμη είναι πανελλαδικώς γνωστή».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.