“Θα παραμείνω στη θέση του συμβούλου”

0

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΝΤΑΣ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ

Τη διάθεσή του να μην παραιτηθεί από περιφερειακός σύμβουλος, επαναβεβαίωσε ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν στη συζήτηση του θέματος περί υποκλοπών, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίησή του είπε ότι «πιο τίμιο και πιο καθαρό, εγώ αυτό θα έκανα, θα υπέβαλα παραίτηση και θα πήγαινα σπίτι μου».

Απαντώντας ο κ. Μαντάς είπε ότι «δεν θα δώσω την έδρα, είμαι ο πρώτος περιφερειακός σύμβουλος στην Μεσσηνία, θα παραμείνω στη θέση του συμβούλου και θα υπηρετήσω τα συμφέροντα των Πελοποννησιών».

Κατά τ’ άλλα, ο Περικλής Μαντάς δεν άφησε αναπάντητα τα όσα του καταλόγισε ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης, ξεκινώντας από το αυτονόητο: «Αποτελεί φαντάζομαι για όλους μας μία αποτρόπαια πράξη που προσβάλει το σύνολο της αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας και όλοι μας πρέπει να επιδείξουμε εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές».

Συνεχίζοντας απευθύνθηκε στον Περιφερειάρχη λέγοντάς του, σχετικά με τα όσα είπε στην πρωινή συνέντευξή του, στην Καλαμάτα (εδώ): «Κύριε Τατούλη κι εγώ έχω συγκλονιστεί για το σημείο όσον αφορά το πρόσωπό μας για να εξυπηρετήσετε το πολιτικό σας αφήγημα» και σημείωσε:

Δεν υπήρξε υπηρέτης ποτέ, κανενός δημοσιογράφου, ΜΜΕ, οικονομικού συμφέροντος, πολιτικού κόμματος. «Υπηρέτης υπήρξα μόνο στους πολίτες, από τη θέση ευθύνης που εσείς μου είχατε δώσει», είπε ο κ. Μαντάς και πρόσθεσε: «Άλλοι είναι αυτό που χρησιμοποιούσαν τα ΜΜΕ για δικό τους πολιτικό όφελος».

Συνεχίζοντας ο κ. Μαντάς ανέφερε:

“Άλλοι είναι αυτοί που αυτό το διάστημα χρησιμοποιούσαν τα μέσα για δικό τους πολιτικό όφελος. Με κατηγορήσατε για θεσμική εκτροπή και για προσβολή του ακομάτιστου χαρακτήρα του συνδυασμού μας, λόγω των ”προσωπικών μου ιδιοτελών επιθυμιών”, όσον αφορά τη “Νέα Δημοκρατία”, τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια και όλα αυτά και μάλιστα με ειρωνικό τρόπο. Και απορώ, το 2015 που ήμουν υποψήφιος βουλευτής δημιούργησα θεσμική εκτροπή; Τότε δεν υπήρξε θεσμική εκτροπή και υπάρχει τώρα; Το έχω δηλώσει εδώ και μήνες ότι θέλω να να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο της «Νέας Δημοκρατίας». Αυτό είναι δηλαδή θεσμική εκτροπή; Υπήρξε θεσμική εκτροπή Τατούλη όταν το 2016 θέλατε να γίνετε πρόεδρος της “Νέας Δημοκρατίας”, που εγώ τότε στην επιθυμία σας αυτή προφανώς και τη στήριξα, μέχρι το σημείο που εσείς επιλέξατε. Υπήρξε τότε θεσμική εκτροπή όταν πολλοί εκ των συναδέλφων μας και αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, τοποθετούντανι δημόσια, κατά καιρούς, εναντίον της κυβέρνησης ή άλλων κομμάτων; Άλλοι της “Νέας Δημοκρατίας”, άλλοι του πρώην ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος Αλλαγής… Υπήρξε θεσμική εκτροπή τότε; Τους καταγγείλατε όλους αυτούς που έτρεχαν πίσω από υποψηφίους προέδρους του Κινήματος Αλλαγής; Τους καταγγείλατε ποτέ; Εγώ ήμουν το πρόβλημα, που δημιούργησα την πολιτική σύγχυση στον κόσμο, ότι πήγα να χρεώσω την παράταξή μας στη “Νέα Δημοκρατία”; Δεν ξέρουν όλοι πού είμαστε πού βρισκόμαστε; Δεν υπηρέτησα εγώ το ανεξάρτητο, το πολυσυλλεκτικό που είπατε; Προφανώς και το έκανα, όπως προφανώς και δημόσια τοποθετούμαι και αναλαμβάνω το κόστος και για αυτό παραιτήθηκα εκείνη την ημέρα μέσα στην εκτελεστική επιτροπή. Και το ξέρετε πάρα πολύ καλά, ότι δεν μου ζητήθηκε η παραίτηση. Εγώ παραιτήθηκα, γιατί εκεί διαπίστωσα ότι πλέον, με αυτά που είχαν ειπωθεί, για όλους αυτούς τους λόγους που λέτε, δεν θα μπορούσα να συνεχίσω, όπως επίσης, κ. Γιαννακούλα, όχι δεν θα δώσω την έδρα. Και δεν θα τη δώσω την έδρα για απλούς και ξεκάθαρους λόγους. Είμαι ο πρώτος περιφερειακός σύμβουλος στο μεγαλύτερο νομό, τη Μεσσηνία και οι άνθρωποι που με επέλεξαν, δεν είναι ψήφοι μόνο της “Νέας Πελοποννήσου”. Ήμουν κομματικό στέλεχος πρώτης γραμμής τότε, η “Νέα Δημοκρατία” στήριξε την παράταξή μας σε εκείνες τις εκλογές και γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, ότι και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις ενεργοποίησα ολόκληρο μηχανισμό της “Νέας Δημοκρατίας” για να εκλεγώ. Θα παραμείνω στη θέση του συμβούλου και θα υπηρετήσω κάτω-κάτω τα συμφέροντα των Πελοποννησίων πολιτών”.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.