Η Πολεοδομική Μελέτη Ασπροχώματος

0

Η Πολεοδομική Μελέτη Ασπροχώματος θα πρέπει να προχωρήσει βάσει του Νόμου 4315/2014, καθώς δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα λόγω των ελλειμμάτων σε γη, όπως αναφέρεται στην απάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου σε αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει επιτροπή κατοίκων της περιοχής. Οπότε, η μόνη λύση θα δοθεί με την εφαρμογή του Νόμου 4315/2014.

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας αναφέρει τα εξής:

«Έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας απάντηση από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει επιτροπή κατοίκων του Ασπροχώματος, αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους σε γη και χρήμα, στο πλαίσιο της Πολεοδομικής Μελέτης αυτής της Τοπικής Κοινότητας.

Σύμφωνα με το προαναφερθέν έγγραφο, η Πολεοδομική Μελέτη θα πρέπει να προχωρήσει βάσει του Νόμου 4315/2014, καθώς δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα λόγω των ελλειμμάτων σε γη, που προκύπτουν από την εφαρμογή σχετικού Προεδρικού Διατάγματος του 1985.

Κατόπιν της συγκεκριμένης εξέλιξης, το θέμα της Πολεοδομικής Μελέτης του Ασπροχώματος ενεργοποιείται εκ νέου, δεδομένου ότι έχει γίνει αντιληπτό από την τοπική κοινωνία, κατόπιν πλήθους συσκέψεων, ότι διέξοδος θα δοθεί με την εφαρμογή του Νόμου 4315/2014. Επίσης, θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα, που υπάρχει από τη νομοθεσία, για τον ευνοϊκότερο υπολογισμό των εισφορών σε χρήμα (μειωτικός συντελεστής)».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.