Η Πολεμική Σημαία του 9ου Σ.Π. στην Καλαμάτα

0

Την ιστορική Πολεμική Σημαία του 9ου Συντάγματος Πεζικού του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, προτίθεται να παραδώσει το Πολεμικό Μουσείο, στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας κατά το μήνα Οκτώβριο 2018. Αυτό γνωστοποίησε με επιστολή του προς το Δήμαρχο, ο συμπατριώτης μας (από την Πλατανόβρυση Μεσσήνης) Ταξίαρχος Παναγιώτης Γεωργόπουλος, Α΄ Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου. Με την ίδια επιστολή ο κ. Γεωργόπουλος ζητεί επίσης τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας ως συνδιοργανωτή στην τελετή παράδοσης της Πολεμικής Σημαίας.

Πρόκειται για την ικανοποίηση επίμονου αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας, εδώ και χρόνια, προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για το οποίο, μάλιστα, υπήρξε πρόσφατα συνάντηση του Δημάρχου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη.

Σχετικά, ο Ταξίαρχος Γεωργόπουλος σημειώνει τα εξής: «Η παράδοση της Πολεμικής Σημαίας έχει ως στόχο να θυμίσει στους κατοίκους της Μεσσηνίας την ιστορία του 9ου Συντάγματος Πεζικού, το οποίο μαζί με το 36ο Σύνταγμα Πεζικού υπό την XIV Μεσσηνιακή Μεραρχία μεγαλούργησαν κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους και τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.