Αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας – Βρυξελλών

0

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΕΛΓΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

Στη Διεθνή Έκθεση «Salon des Vacances 2018», η οποία πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό εκθεσιακό κέντρο Βρυξελλών (BRUSSELS EXPO), από 01 έως 04 Φεβρουαρίου 2018 συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των εξωστρεφών δράσεων της Περιφέρειας για στήριξη νέων προορισμών όπως αυτή των Βρυξελλών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, στην οποία προστίθεται:

«Η αγορά του Βελγίου αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο, με δεδομένο ότι μετά από προσπάθειες και συνεργασίες  της Περιφερειακής Αρχής έχουν ήδη ανακοινωθεί απευθείας πτήσεις της Brussels Airlines που θα συνδέουν το Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο», με το αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών, από τις 28 Απριλίου έως 6 Οκτωβρίου 2018.

Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, με την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντ. Νικολάκου

Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, με την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντ. Νικολάκου

Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας ήρθαν σε επαφή με σημαντικούς  φορείς της τουριστικής αγοράς του Βελγίου και συζήτησαν δυνατότητες συνεργασίας ενώ παράλληλα παρουσίασαν τον προορισμό και τις μοναδικές εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει η Πελοπόννησος».

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την Πελοπόννησο στο stand του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων της Πελοποννήσου οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν ειδικά εμπειρικά προϊόντα βασισμένα στο θεματικό τουρισμό. Οι επισκέπτες της έκθεσης, οι οποίοι ξεπέρασαν τις 100.000, γνώρισαν τα μοναδικά σε ποιότητα και γεύση ποιοτικά προϊόντα της Πελοποννήσου,  ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το ενδιαφέρον τους για την Πελοπόννησο.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γεώργιος Τζιάλλας και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, «σε συνάντηση που είχε η Υπουργός με την Αντιπεριφερειάρχη αναφέρθηκαν στην εξαιρετική συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια, όπου η κα. Κουντουρά σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αποτελεί παράδειγμα για την επίτευξη του κοινού στόχου της ανάπτυξη του τουρισμού των δυο φορέων.

Η υπουργός Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, με την Αντιπεριφερειάρχη Ντ. Νικολάκου και τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Β. Τριγκιλίδα

Η υπουργός Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, με την Αντιπεριφερειάρχη Ντ. Νικολάκου και τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Β. Τριγκιλίδ

Ειδική αναφορά έκανε η Υπουργός στη διοργάνωση του “World Tourism Lucern Forum Think Tank” το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στην Πελοπόννησο και αποτελεί ένα γεγονός παγκοσμίου ενδιαφέροντος για την τουριστική αγορά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Νικολάκου αναφέρθηκε στο επικείμενο αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης στη Πελοποννήσου και στο οποίο ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους της κυβέρνησης συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στην Πελοπόννησο στο πλαίσιο ενός σύγχρονου αειφόρου στρατηγικού σχεδιασμού».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.