Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Αλ. Χαρίτση στη Μεσσηνία

0

Η άμεση επαφή των αυτοδιοικητικών, των παραγωγικών φορέων, των Επιμελητηρίων, των τοπικών συλλόγων και των απλών πολιτών, με τα κυβερνητικά στελέχη, που εγκαινιάστηκε στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, αποτελεί μια πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία, ουσιαστικού, γόνιμου και πλήρους διαλόγου, χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς, για την προετοιμασία, τη στρατηγική και τις προοπτικές του τόπου στη μεταμνημονιακή εποχή. Σε αυτά τα πλαίσια πραγματοποιήθηκε και η πρόσφατη επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, στη Μεσσηνία.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν στον τομέα της Υγείας, τόσο με την ίδρυση της 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας, όσο και με τις συνεχιζόμενες χρηματοδοτήσεις και το θετικό έργο στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας είναι ιδιαίτερα σημαντικές, ωστόσο παραμένουν ακόμα ελλείψεις, δυσλειτουργίες και προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από την κυβέρνηση και αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο η επίλυσή τους.

Η χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, η μεγαλύτερη μετά το 2004, έχει απτά αποτελέσματα στο σημαντικό έργο που επιτελείται εκεί.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η διενέργεια ανοιχτής λαϊκής συνέλευσης, στην Αλαγονία, με μεγάλη συμμετοχή των αυτοδιοικητικών παραγόντων, των πολιτιστικών συλλόγων και των κατοίκων των χωριών της περιοχής, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα του τόπου και οι προοπτικές του μέσα από τον προγραμματισμό, το σχεδιασμό και την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων. Όπως είναι γνωστό,  χρηματοδοτείται η αναβάθμιση του οδικού δικτύου Ταϋγέτου του Δήμου Καλαμάτας με 3 εκατομμύρια ευρώ από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Στις συναντήσεις που έγιναν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, επισημάνθηκε η αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των πυροσβεστών 5ετούς θητείας, όπου πλέον με την μονιμοποίησή τους ενδυναμώνεται σημαντικά το έμψυχο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Παράλληλα διαπιστώθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στις υποδομές και η ανάγκη εύρεσης νέου κτηρίου. Θέματα που θα αντιμετωπιστούν άμεσα. Κάποια από αυτά, όπως η απόσυρση παλιών οχημάτων και η ανανέωση του εξοπλισμού, πρέπει να αποτελέσουν ιδιαίτερο μέλημα πρωτίστως της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και του αρμόδιου Υπουργείου, και θα τεθούν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ώστε στο σχεδιασμό για νέα περιπολικά να περιληφθούν και τα πυροσβεστικά οχήματα.

Οι παραπάνω δράσεις προστίθενται στον κατάλογο συγκεκριμένων θετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης (αντιπλημμυρικά, ανοικτό θέατρο, χρηματοδότηση Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος ειδικής αγωγής, αναβάθμιση του αεροδρομίου, επέκταση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ολοκλήρωση της περιμετρικής  οδού Καλαμάτας κ.ά.).

Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε υπογραμμιστεί μετά την ολοκλήρωση του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου, θα συνεχίσει και στο μέλλον να πρωταγωνιστεί σε όλη αυτή την προσπάθεια που στοχεύει στην ανάπτυξη του νομού μας προς όφελος των πολιτών. Στο κέντρο της προσοχής και της δράσης μας είναι η υλοποίηση των εξαγγελιών του Συνεδρίου και ιδιαίτερα η ολοκλήρωση των υποδομών του νομού μας (οδικοί άξονες, αεροδρόμιο κ.ά). Σε αυτή την προσπάθεια η συμβολή των υπουργών και των βουλευτών μας, ήταν και είναι καθοριστική.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.