Η κατολίσθηση, στο υπουργείο Υποδομών

0

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το πρόβλημα της κατολίσθησης – κατάπτωσης μεγάλου τμήματος κατακόρυφου πρανούς στο θαλάσσιο μέτωπο, στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας, γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, προς τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, το Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, με έγγραφο που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφική τεκμηρίωση, ότι «την 22α/2/2018 παρουσιάστηκε.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος κάνει παραδεκτό ότι «από την συγκεκριμένη κατολίσθηση έχει δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος στις ιδιοκτησίες που βρίσκονται στο “φρύδι” του πρανούς. Επίσης, σοβαρός κίνδυνος έχει προκληθεί για την ευστάθεια της παραλιακής δημοτικής οδού, η οποία διέρχεται παράλληλα και σε μικρή απόσταση από το κατακόρυφο παραθαλάσσιο μέτωπο και η οποία εξυπηρετεί τον οικισμό Μικρής Μαντίνειας, αλλά και τους παραλιακούς οικισμούς του όμορου προς νότο Δήμου Δυτικής Μάνης».

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι «το κατολισθητικό αυτό φαινόμενο παρατηρήθηκε προσφάτως και σε παραπλήσιες θέσεις» και διατυπώνεται η εκτίμηση ότι «θα ενταθεί και θα επεκταθεί στο άμεσο μέλλον».

Ο Π. Νίκας ζητεί «την εκπόνηση μελέτης για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών στην ευρύτερη περιοχή, από την οποία θα προκύψουν τα απαραίτητα έργα προστασίας από τη διάβρωση», σημειώνοντας ότι «στο πρόσφατο παρελθόν υλοποιήθηκαν έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας των όμορων προς νότο ακτών».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος έθεσε το ζήτημα και στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, στην Τρίπολη, στον Υπουργό Υποδομών και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι δεν είναι ζήτημα μόνον των ανατολικών ακτών της Καλαμάτας, αλλά όλος ο Μεσσηνιακός Κόλπος έχει πρόβλημα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.