Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας

0

Επαναλειτούργησε τον Φεβρουάριο 2018 στην Καλαμάτα (έδρα Εφετείου) η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας (ΕΠΑΚ), Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενο και επιχορηγούμενο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δράσεις της οποίας στεγάζονται σε χώρο των Δικαστηρίων.

prostasia anhlikwn 1

Η ΕΠΑΚ διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο όπως ορίστηκε με το ΦΕΚ 76/ΥΟΔΑ/13-2-18. Στο Διοικητικό Συμβούλιο των Ε.Π.Α. με τα αναπληρωματικά του μέλη προεδρεύει πάντοτε Δικαστικός ή Εισαγγελικός Λειτουργός. Τα μέλη διακρίνονται για την ειδική μόρφωση και την κοινωνική ευαισθησία τους ενώ ορίζονται με απόφαση του Υπουργείου με τιμητική και άμισθη συμμετοχή (Ν. 3860/2010).

Αποστολή της είναι η ενεργή συμβολή στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της παραβατικότητας των ανηλίκων, που εμφανίζουν αντικοινωνική ή παραβατική συμπεριφορά ή κινδυνεύουν να γίνουν δράστες αξιόποινων πράξεων, λόγω ακατάλληλου ή ανύπαρκτου οικογενειακού περιβάλλοντος ή άλλων συνθηκών ή αιτιών.

Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας «στεγάζει πλέον τις δράσεις τις σε έναν όμορφο χώρο των Δικαστηρίων με την ευγενική συμβολή του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και των φίλων & εθελοντών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.