Η επίσκεψη του Προέδρου στην Καλαμάτα

0

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος χθες, Μ. Παρασκευή, ήλθε, όπως το συνηθίζει, στην Καλαμάτα, την  ιδιαίτερη πατρίδα του για τις ημέρες του Πάσχα, το βράδυ παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος. Διανυκτέρευσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πελεκανάδα, το πρωί βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας για καφέ, ενώ το βράδυ θα παραστεί στην Ακολουθία της Αναστάσεως, στον μητροπολιτικό ναό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη συνέχεια ακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα η θρησκευτική πομπή, με τον Επιτάφιο που συνόδευε στρατιωτικό άγημα και με τη συνοδεία των πένθιμων εμβατηρών της Δημοτικής Φιλαρμονικής, ακολούθησε τις οδούς Υπαπαντής, 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Π. Καίσαρη, Φαρών  και Φάριος, για να επιστρέψει στον Μητροπολιτικό Ναό. Στην οδό Αριστομένους, στο ύψος του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου, έγινε και φέτος συνάντηση με τον Επιτάφιο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

epitafios 18

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Ι. Ν. της Υπαπαντής, παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας (του ΣΥΡΙΖΑ) Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρ. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και πρ. βουλευτής της “Ν.Δ.” Γιάννης Λαμπρόπουλος,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Παν. Καρατζέας, ο Αντιδήμαρχος Α. Καραγιάννης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών, Αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων, καθώς και πλήθος πιστών.

Στο μεταξύ στην Παραλία της Καλαμάτας και συγκεκριμένα στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού, στην οδό Ναυαρίνου, στη διάρκεια της περιφοράς τους, συναντήθηκαν  για 4η χρονιά οι Επιτάφιοι των Ι. Ν. Αναστάσεως, Αναλήψεως και Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά την περιφορά του Επιταφίου πήγε στην Πελεκανάδα και διανυκτέρευσε στο σπίτι που διατηρεί εκεί και σήμερα Μ. Σάββατο, στις11 το πρωί ήλθε στην Καλαμάτα και κάθισε για τον καθιερωμένο καφέ σε κατάστημα («Λωτός») της Πλατείας με τον Δήμαρχο Παν. Νίκα, την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Π. Καραντζέα, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Θεόδωρο Σχοινά, τον Αντιδήμαρχο Α. Καραγιάννη, την Περιφερειακή Σύμβουλο Αντωνία Μπούζα, κ.ά. Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του αντάλλαξε ευχές με Καλαματιανούς και με φίλους του.

Αργότερα ο κ. Παυλόπουλος μετέβη στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου, μετά από έναν μικρό περίπατο, επισκέφθηκε τα γραφεία του Ακρίτα το Ιστορικό Κέντρο της πόλης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί απόψε στην Ακολουθία της Αναστάσεως, στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, στην Καλαμάτα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.