Η επίσκεψη του Ινδού υπουργού στη Μεσσηνία

0

ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον αγροδιατροφικό τομέα και παρουσιάζουν σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη (19/4/18), στη Μεσσηνία και την Κορινθία, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου και ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος συνοδεύοντας τον Ινδό Υπουργό Γεωργίας Gajendra Singh Shekhawat.

Τους υπουργούς των δύο χωρών συνόδευαν, επίσης, η Πρέσβειρα της Ινδίας στην Ελλάδα κ. Shamma Jain, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνης Κουρεμπές, καθώς και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη.

Στην βιομηχανία επεξεργασίας και εμπορίας ελιάς και ελαιολάδου Agrovim

Στην βιομηχανία επεξεργασίας και εμπορίας ελιάς και ελαιολάδου Agrovim

Συγκεκριμένα, οι υπουργοί και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών, επισκέφθηκαν το πρωί την βιομηχανία επεξεργασίας και εμπορίας ελιάς και ελαιολάδου Agrovim και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και έπειτα μετέβησαν στη Νεμέα, όπου ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις  του οινοποιείου Λαφαζάνη.

Οι Έλληνες υπουργοί  και ο Ινδός κυβερνητικός αξιωματούχος  επανέλαβαν σε δηλώσεις τους τις προοπτικές της περαιτέρω συνεργασίας των δυο χωρών στον αγροτικό τομέα, επισημαίνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα διεύρυνσης των εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης

Στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης

Επισημαίνεται ότι επιδίωξη της χώρας μας αποτελεί το άνοιγμα των εξαγωγών ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων (όπως είναι  το ελαιόλαδο, τα εσπεριδοειδή, τα φρούτα κ.ά)  στη μεγάλη αγορά της Ινδίας, με σκοπό την βελτίωση υπέρ της χώρας μας του εμπορικού ισοζυγίου αγροτικών προϊόντων.

ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου Λαφαζάνη, στη Νεμέα

Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου Λαφαζάνη, στη Νεμέα

μοιραστειτε το:

Comments are closed.