Η ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων

0

H συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και της Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα» και η δημιουργία νέων συνεργιών στο πλαίσιο της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Δυτικής Ελλάδας, αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Πάτρα. Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Αγγελόπουλος και ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος, ενώ συμμετείχε και η διευθύντρια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, Άλκηστις Σταθοπούλου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, τέθηκε η ανάδειξη, η σύνδεση, η προσβασιμότητα και η ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων των περιοχών σε Αχαΐα και Ηλεία κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, καθώς και η περαιτέρω ανάδειξη των σημαντικών σημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Επιπλέον, συζητήθηκε η δυνατότητα ένταξης μείζονος σημασίας έργων για την ανάδειξη των μνημείων και των αρχαιολογικών σημείων στη νέα Προγραμματική Περίοδο.

ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγγελόπουλος υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει ως προτεραιότητα την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και μέσα από συνέργιες επιδιώκουμε, κυρίως, να προσφέρουμε στους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας την ιστορία και τη γνώση τόσων αιώνων, τα οποία είναι ανοικτά και προσβάσιμα για το κοινό».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.