Η εκπαίδευση καθηγητών στη ρομποτική

0

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση «Προώθηση της χρήσης Ρομποτικής στα σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου» που διοργάνωσε το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Ποσοτικής Ανάλυσης Δεδομένων – LAIQDA, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με την τεχνική και υλική υποστήριξη από το Δίαυλο Καινοτομίας «Ο Σπόρος».

Η δράση αφορούσε ανοιχτές τεχνολογίες και πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στην πλατφόρμα Arduino. Οι 19 συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί (Πληροφορικής, Φυσικοί, Ηλεκτρονικοί, Μαθηματικοί, Δάσκαλοι αλλά και Νομικών και πολιτικών επιστημών!) από τις περιοχές της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας και της Κορινθίας, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο στη χρήση της πλατφόρμας αλλά και στη διερεύνηση τρόπων ένταξης στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της δράσης δημιουργήθηκαν τόσο απλές όσο και αρκετά σύνθετες κατασκευές. Στους συμμετέχοντες παραδόθηκε εξοπλισμός από τον Δίαυλο Καινοτομίας «Ο Σπόρος», δίνοντας ραντεβού για το τέλος Μαΐου, οπότε θα παρουσιαστούν ανοιχτά στο κοινό εργασίες των εκπαιδευτικών.

robotiki_a

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μπορείτε να βρείτε εδώ (http://arduino.osporos.com), όπου υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης, εύρεσης εκπαιδευτικού υλικού αλλά και συμμετοχής στην κοινότητα, ενώ παράλληλα δημιουργείται και υποδομή για να δοθεί η δυνατότητα αποθετηρίου εργασιών.

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Ποσοτικής Ανάλυσης Δεδομένων – LAIQDA με ανακοίνωσή του ευχαριστεί «όλους τους συμμετέχοντες για την εξαιρετική δουλειά και ιδιαίτερα τον εισηγητή Βασίλη Πουλόπουλο».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.