Η Γ. Κοζομπόλη Γραμματέας της Επιτροπής

0

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»

Άνοιξε το απόγευμα η αυλαία της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση “Novartis”. Την πρώτη συνεδρίαση απασχόλησε η εκλογή προεδρείου. Ο πρώην Υπουργός, Θεόδωρος Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ), εξελέγη πρόεδρος επιτροπής, Αντιπρόεδρος ο Γ. Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ) και γραμματέας η Παναγιώτα Κοζομπόλη (βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ).

Η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τη “Novartis” θα έχει όλες τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα πρωτοδικών, όταν αυτός ενεργεί προκαταρκτική εξέταση και θα μπορεί να αναθέτει σε εισαγγελέα πλημμελειοδικών, ή εφετών, την διενέργεια ειδικότερων πράξεων σχετικών με το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Τα μέλη της Επιτροπής στη σημερινή πρώτη τους συνεδρίαση, ασχολήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες μόνον με διαδικαστικά ζητήματα. Η πρόταση της ΔΗΣΥ για δημόσιες συνεδριάσεις απορρίφθηκε, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος με επιστολή του προς την επιτροπή έθεσε θέμα ακυρότητας της απόφασης της Ολομέλειας για τη σύσταση της Επιτροπής.

Στην επιστολή του αυτή, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι τίθεται θέμα ακυρότητας της απόφασης της Ολομέλειας για τη σύσταση της Επιτροπής, καθώς το αίτημα είναι γενικό και δεν προσωποποιεί κατηγορίες, ενώ ως προς τον ίδιο δεν περιλαμβάνεται καμία απολύτως αναφορά πλην αυτής που περιέχεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της Εισαγγελέως.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο το απόγευμα στις 6.30 και θα ασχοληθεί εκτός των άλλων με την επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.