Ημερίδα για νέες αγορές στα αγροτικά

0

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Ημερίδα με θέμα “Η εξωστρέφεια και η προώθηση των προϊόντων σε νέες αγορές” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (25 Φεβρουαρίου 2018) στην Καλαμάτα, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Η ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Χρ. Μαλαπάνη” του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, στο Ιστορικό Δημαρχείο (Αριστομένους 28), θα αρχίσει στις 11:30 το πρωί.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών “στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη της ανάγκης για ένα παραγωγικό μοντέλο στη χώρα μας καθώς και οι προσπάθειες που γίνονται στο Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της οικονομικής διπλωματίας, ώστε να ανοίξουν νέες αγορές”.

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι συνεταιρισμών, ομάδες παραγωγών, ιδιώτες επιχειρηματίες από το χώρο της παραγωγής, μεταποίησης και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων. Ακόμα θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΤΕΙ Πελοποννήσου, καθώς στόχος είναι η διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την επιστημονική κοινότητα.

Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα κωδικοποιηθούν και θα συζητηθούν στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου, που θα συνεδριάσει στην Τρίπολη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2018.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.