Εξόρμηση του «Ευκλή» στο Φαράγγι Μυλολάγκαδο

0

Εξόρμηση στη Λακωνική Μάνη και συγκεκριμένα στην Αρεόπολη για πεζοπορία στο Φαράγγι Μυλολάγκαδο, ετοιμάζει την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, ο Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας “Ευκλής”, από κοινού με την Αθηναϊκή Ομάδα “Φύση και Περιπέτεια”.

H εκκίνηση της διαδρομής θα γίνει από Κελεφά, κι από κει, Παναγία Σπηλαιώτισσα, Φαράγγι Μυλολάγκαδο και τερματισμός στην Παραλία καραβοστάσι. Φαγητό στο Οίτυλο.

Βαθμός δυσκολίας : Α”. Το φαράγγι της Σπηλαιώτισσας είναι βατό σχεδόν σε κάθε ηλικίας περιπατητή.

Η διάρκεια της πορείας είναι 4 με 5 ώρες μαζί με τις στάσεις και την επίσκεψη στην Παναγία Σπηλαιώτισσα. Η απόσταση της Πεζοπορίας είναι 7 χλμ .

Η εκκίνηση θα γίνει στις 8:00 το πρωί της Κυριακής, 26 Μαρτίου 2017, από τα γραφεία του ΣΠΟΚ “Ευκλής” στην οδό Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.)

Η μετακίνηση θα γίνει με μικρό λεωφορείο και το κόστος είναι 12 ευρώ για τα μέλη μέλη και 15 ευρώ για τα μη μη μέλη. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας από την Ελένη Οικονομοπούλου.

Πληροφορίες: Τηλ. γραφείων ΣΠΟΚ “Ευκλής” 27210 84844, Ανάργυρος Βλάχος (Έφορος πεζοπορίας) 6947320585 και Ελένη Οικονομοπούλου (Α” Αντιπρόεδρος και Έφορος δημοσίων σχέσεων) 6974252234.

Φαράγγι Μυλολάγκαδου: Κάτω ακριβώς από το Ιστορικό Μοναστήρι της Σπηλαιώτισσας βρίσκεται ένα μεγάλο φαράγγι. Το φαράγγι έχει μεγάλη ποικιλία σε όλη την διαδρομή του, δένδρα και γενικά πυκνή βλάστηση καθώς και πολλούς παλαιούς και ερειπωμένους Νερόμυλους. Εδώ ερχόντουσαν για «άλεσμα» από όλα τα χωριά της Μάνης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.