Εξιχνιάστηκαν κλοπές από 5 αλλοδαπούς

0

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, 3 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής στην Αργολίδα, στην Κορινθία και στην Αττική.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21, 28, 29, 30 και 62 ετών, από τους οποίους ο 28χρονος, ο 29χρονος και ο 30χρονος, βρίσκονται ήδη έγκλειστοι στο κατάστημα κράτησης Ναυπλίου, για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από την 12.11.2015 έως και την 24.3.2016, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, στη Νεμέα Κορινθίας και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τροιζηνίας Αττικής, είχαν διαπράξει συνολικά:

  • 20 κλοπές και τρεις (3) απόπειρες κλοπής σε καταστήματα,
  • 6 κλοπές οχημάτων,
  • 3 κλοπές σε οικίες και
  • 1 απόπειρα κλοπής σε όχημα .

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, τσιγάρα κ.α., που η συνολικής τους αξία ξεπερνά τις 55.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ από τα ανωτέρω αφαιρεθέντα οχήματα, τα 5 βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.