Εμμονή Νίκα για το στρατόπεδο Καλαμάτας

0

ΖΗΤΗΣΕ ΞΑΝΑ (ΑΠΟ ΤΟΝ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ) ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, καθώς και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη (17/4/2018) ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας και είχε συνάντηση με την πολιτική τους ηγεσία.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησε από τον αν. υπουργό Φώτη Κουβέλη «να παραμείνει το στρατόπεδο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για στρατιωτικούς σκοπούς». Ακατανόητη αυτή η εμμονή του κ. Νίκα, να μην αξιοποιηθεί με τη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών, τουλάχιστον σε μέρος αυτού, και να υπάρξει έτσι εξοικονόμηση κρατικών πόρων, από ενοίκια στέγασης δημοσίων υπηρεσιών (Αστυνομία, ΔΟΥ, κ.ά)

Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Νίκας συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη, στον οποίο επανέλαβε το αίτημα -όπως και στον προκάτοχό του Δ. Βίτσα- η Πολεμική Σημαία του 9ου Συντάγματος Πεζικού, την οποία έφερε η μονάδα κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913), να έλθει στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας. Η συγκεκριμένη Σημαία βρίσκεται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Σχετικά με το στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, ο Δήμαρχος πρότεινε στον Αναπληρωτή Υπουργό να παραμείνει το στρατόπεδο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για στρατιωτικούς σκοπούς και να χρησιμοποιηθεί είτε ως κέντρο επιστράτευσης της Πελοποννήσου, είτε για τις ανάγκες της 120 ΠΕΑ η οποία -σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του προκατόχου του Δ. Βίτσα- αναμένεται να αναβαθμισθεί, είτε για κατοικίες αξιωματικών, είτε για όλα μαζί. Ο κ. Νίκας επέμεινε να εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς το στρατόπεδο Παπαφλέσσα.

Για τα αντικείμενα και τα αποτελέσματα των συναντήσεων στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διαβάστε εδώ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.