Εγκαίνια Χ3 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

0

ΜΟΝΑΔΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Γιώργου Γιαννόπουλου πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη (8/3/2018), στις 6 το απόγευμα, τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Χημειοθεραπείας, της ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής και του συγκροτήματος διαχείρισης μολυσματικών αποβλήτων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Παρόντες ήταν επίσης ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Νικολόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Ξενοφών Κάππας, ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ “Αιγέας”, Γεώργιος Παγώνης, ο Αναπληρωτής Διοικητής της Ν. Μ. Κυπαρισσίας Παναγιώτης Μπασάκος, μέλη του Δ.Σ του Γ. Ν. Μεσσηνίας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής κοινωνίας.

Nosokomeio eg2

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Αρχικά έγιναν χαιρετισμοί και ομιλίες στο χώρο του αμφιθεάτρου, με πρώτο το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Γ. Γιαννόπουλο, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που παράγεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και συνεχάρη τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και το προσωπικό του, που -όπως είπε- συμβάλει καθημερινά στην επίτευξη τέτοιων στόχων. Επισήμανε δε, τη μεγάλη σημασία της συλλογικής και συντονισμένης δράσης που αποτελεί και την απαραίτητη προϋπόθεση για τέτοιες επιτυχίες. Τέλος ευχαρίστησε τους δωρητές για την προσφορά τους διαβεβαιώνοντάς τους ότι τα χρήματά τους πιάνουν τόπο.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Π. Νικολόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη και οι εκπρόσωποι των δύο Ιδρυμάτων. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Διευθυντής της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας της Ν. Μ. Καλαμάτας Ι. Αδαμόπουλος, ο οποίος τόνισε το διαχρονικό αίτημα για την δημιουργία της Μονάδας Χημειοθεραπείας, παρουσιάζοντας στατιστικά στοιχεία της κίνησης του τμήματος, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τα σημερινά εγκαίνια.

Ακολούθησε στο βήμα ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ. Ν. Μεσσηνίας, Π. Μπασάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει για την αναβάθμιση της Ν. Μ. Κυπαρισσίας, τόσο σε θέματα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, όσο και σε στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Γ. ΜΠΕΖΟΣ

Αμέσως μετά, μίλησε ο Διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος. ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους δωρητές για την πολύτιμη προσφορά τους, αναφέρθηκε στην σημασία των σημερινών εγκαινίων, λέγοντας:

«Σήμερα είναι μια ακόμη σημαντική μέρα για το Νοσοκομείο μας. Συνεχίζουμε με αγάπη και μεράκι αυτό το όμορφο ταξίδι μιας γενικευμένης συλλογικής προσπάθειας με στόχο την αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας που αυτό παρέχει.

Σήμερα είμαστε εδώ, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ολοκλήρωση τριών ακόμη σημαντικών παρεμβάσεων που έλαβαν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Παρεμβάσεις και έργα που χωρίς την στήριξη της Πολιτείας και των Ιδρυμάτων δεν θα είχαν υλοποιηθεί.

Και αναφέρομαι αρχικά στην δημιουργία της Νέας Μονάδας Χημειοθεραπείας, ένα πραγματικό στολίδι που σε περιφερειακό επίπεδο δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο προσφέροντας σημαντικότατες υπηρεσίες. Μια Μονάδα που οικονομικά στηρίχτηκε σε επίπεδο ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με το ποσό των 60.000€ από το ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου και της διαμόρφωσης των υποδομών και του χώρου με το ποσό των 25.000€ από το ίδρυμα Αθανασίου Μαρτίνου. Σας ευχαριστούμε θερμά!!!

Δεύτερον η ανακαίνιση της Παιδιατρικής μας Κλινικής. Μια παρέμβαση που οικονομικά στηρίχτηκε με το ποσό των 30.000€ από την ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε εις μνήμη του τεχνικού της διευθυντή Ιωάννη Μπουσούνη. Σας ευχαριστούμε και εσάς θερμά  για ακόμη μια φορά.

Και τέλος η τρίτη παρέμβαση που έχει να κάνει με την εγκατάσταση συγκροτήματος μολυσματικών αποβλήτων διασφαλίζοντας την δυνατότητα του Νοσοκομείου αυτό-διαχείρισης των μολυσματικών του και μια εξοικονόμηση της τάξεως των 100.000€ ετησίως. Πραγματικά μια καινοτόμα τεχνολογία που εισάγεται στο Νοσοκομείο μας με την στήριξη και χρηματοδότηση του Υπ. Υγείας με το ποσό των 150.000€.

Για αυτά λοιπόν είμαστε σήμερα εδώ».

Στη συνέχεια, ο Διοικητής προχώρησε σε εκτενή απολογισμό της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας παρουσιάζοντας τόσο οικονομικά όσο και λειτουργικά στοιχεία των τριών τελευταίων ετών, καθώς και των δράσεων που επιτεύχθηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ ανέφερε και τους στόχους του Ιδρύματος για το 2018. (Δείτε εδώ).

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΩΡΗΤΕΣ

Ακολούθησε απονομή τιμητικών πλακετών στους εκπροσώπους των Ιδρυμάτων και στη συνέχεια έγινε η ξενάγηση των προσκεκλημένων στους νέους ανακαινισμένους χώρους της Παιδιατρικής Κλινικής, ενώ ακολούθησε ο αγιασμός από τον πρωτοσύγκελο της Ι. Μ. Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτη Φίλιππο στο φιλόξενο χώρο της Νέας Μονάδας Χημειοθεραπείας, η οποία στεγάζεται στον υπόγειο χώρο της Ν. Μ. Καλαμάτας.

Ακολούθησε η περιήγηση στο χώρο που στεγάζεται το συγκρότημα επεξεργασίας και διαχείρισης των μολυσματικών αποβλήτων, όπου έγινε μία παρουσίαση της λειτουργίας τους τονίζοντας την σπουδαιότητα του έργου τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την εξοικονόμηση πόρων για το Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.