Διεύρυνση και ενίσχυση αστικών γραμών

0

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ

Η διερεύνηση της δυνατότητας επέκτασης γραμμών του Αστικού ΚΤΕΛ στη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια, η ενίσχυση των γραμμών εντός της πόλης και η ανανέωση των οχημάτων, απασχόλησαν τη συνάντηση του Δημάρχου Π. Νίκα με αντιπροσωπεία του προαναφερόμενου συγκοινωνιακού φορέα, που με επικεφαλής τον Πρόεδρο Θανάση Πατικόπουλο επισκέφθηκε το Δημαρχείο, σήμερα (Τρίτη 6 Μαρτίου 2018).

Ειδικότερα, τη συνάντηση απασχόλησαν:

  • Η διερεύνηση της δυνατότητας επέκτασης γραμμών του Αστικού ΚΤΕΛ στη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια, για την οποία θα πρέπει να κατατεθεί εισήγηση προς την Περιφέρεια, που είναι αρμόδια
  • Η ανανέωση του στόλου των οχημάτων
  • Η άμεση τοποθέτηση επιπλέον ηλεκτρονικών πινακίδων πληροφόρησης του κοινού για την ώρα άφιξης του λεωφορείου και
  • Η ενίσχυση των γραμμών εντός της πόλης και, ιδίως, της γραμμής 4 Κορδίας – Πανεπιστήμιο.

Μάλιστα συμφωνήθηκε, να καταβληθεί κάθε προσπάθεια τακτοποίησης των θεμάτων, που αφορούν στην ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας εντός του Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, αυτός «προσπαθεί να καταστήσει ελκυστική τη χρήση του αστικού λεωφορείου με ηλεκτρονική πληροφόρηση του επιβατικού κοινού στις στάσεις, νέα στέγαστρα και παγκάκια, ενώ πρωτοστάτησε στην επέκταση της αστικής γραμμής μέχρι το νέο Νοσοκομείο. Μετά από πολυετείς προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας, το αστικό λεωφορείο έφθασε στο νέο Νοσοκομείο στα τέλη Ιουλίου 2015, ενώ με την επέκταση αυτή εξυπηρετούνται, επίσης, η Σπερχογεία και ο Αντικάλαμος».

ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ

Εξάλλου, Δήμαρχος συναντήθηκε στο ιστορικό Δημαρχείο, το βράδυ της Δευτέρας 5 Μαρτίου 2018, με εκπροσώπους του Συλλόγου Επαγγελματιών Μικρής Μαντίνειας «Ξένιος Ζευς». Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ζήτησαν την αναβάθμιση της περιοχής και την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια.

Ο Π. Νίκας είπε τα εξής:

Έχουν ολοκληρωθεί δύο μελέτες και μέχρι το καλοκαίρι θα έχει υπάρξει ανακατασκευή πεζοδρομίων και του χώρου του ηρώου στη Μικρή Μαντίνεια και

Σχετικά με την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας, αρμόδια είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος δεν έχει καμία αντίρρηση για την επέκταση.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.