Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης & Οικονομίας στην Καλαμάτα

0

ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΘΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΑΝ. ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗΣ

Αρχίζουν αύριο Παρασκευή (4 Μαΐου 2018) στην Καλαμάτα οι εργασίες του 3oυ Διεθνούς Συνεδρίου Ανάπτυξης και Οικονομίας, που πραγματοποιείται στο Ξενοδοχείο “Elite City Resort”, (στην οδό Ναυαρίνου 2).

Το συνέδριο, οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή (6/4/18), τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Την έναρξη των εργασιών του θα κηρύξει αύριο Παρασκευή, στις 10:30 το πρωί, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν 103 επιστημονικές εργασίες από τις 128 που έχουν υποβληθεί από 17 χώρες. Οι σύνεδροι είναι καθηγητές Πανεπιστημίων, ερευνητές και υποψήφιοι διδάκτορες οικονομικών σχολών. Οι εργασίες – οι οποίες θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα ερευνών – πραγματεύονται σχεδόν όλους τους τομείς  της οικονομικής επιστήμης, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εφαρμοσμένο πεδίο.

Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν εργασίες που αφορούν την αγροτική οικονομία, τον τουρισμό, το τραπεζικό σύστημα, την εκπαίδευση, την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας, το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφερειακή ανάπτυξη, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, τα δημοσιονομικά μεγέθη κλπ, τόσο από στην Ελλάδα όσο και σε διαφορετικές χώρες.

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι οι καθηγητές: Παναγιώτης Λιαργκόβας, Διονύσιος Χιόνης και Ευάγγελος Δρυμπέτας.

Ακόμα θα διεξαχθούν σε παράλληλες συνεδρίες τα ακόλουθα μίνι-συμπόσια:

  • Η αλυσίδα εφοδιασμού, η λειτουργία και η διαχείριση της εφοδιαστικής – Πρόεδρος: Δρ. Δεσπούδη Στέλλα, Λέκτορας Επιχειρήσεων & Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Coventry Business School UK.
  • Χρηματοοικονομική Μηχανική – Πρόεδρος: Πολύμης Βασίλειος Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Ο ρόλος και η συμβολή της συσκευασίας τροφίμων στην απώλεια τροφίμων και τη μείωση των αποβλήτων – Πρόεδρος: Αγριοπούλου Σοφία, M.Sc., PhD, Λέκτορας, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πελοποννήσου, Ελλάδα
  • Επιχειρησιακή ηθική, ΗΣΚ, Marketing και Διαχείριση – Πρόεδρος: Βελέντζας Ιωάννης και Καρτάλης Νικόλαος Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθεί επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο “Elite City Resort”, θα έχει ως θέμα: «Η σπουδαιότητα της διδασκαλίας των Οικονομικών Μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η θεμελιώδης σημασία της στην πορεία προς τον οικονομικό εγγραμματισμό των αυριανών πολιτών».

Το 3o Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας διοργανώνει το ΤΕΙ Πελοποννήσου, με συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας της Σόφιας (University of National and World Economy) και το Πανεπιστήμιο του Ιασίου Ρουμανίας (University Alexandru Ioan Cuza).

Πρόεδρος, τόσο της Επιστημονικής όσο και της Οργανωτικής επιτροπής του 3oυ Διεθνούς Συνεδρίου Ανάπτυξης και Οικονομίας είναι ο Δρ. Δημήτριος Π. Πετρόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής -και Αντιπρύτανης- του ΤΕΙ Πελοποννήσου και Αντιπρόεδρος ο Δρ. Γεώργιος Κυριαζόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Μέγας Χορηγός του Συνεδρίου είναι το “Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια”. Χορηγοί είναι το “Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη”, και ο Δήμος Καλαμάτας.

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη (δωρεάν).

μοιραστειτε το:

Comments are closed.