Διαμαρτυρίες Μανιατών στο Δασαρχείο

0

Για μία ακόμη φορά, την 3η το τελευταίο δεκαήμερο (από τις 30 Ιανουαρίου) πολιορκήθηκε σήμερα Παρασκευή (10 Φεβρουαρίου 2017), στις 12 το μεσημέρι, το Δασαρχείο Καλαμάτας, στην οδό Ύδρας με αγροτικά και άλλα οχήματα. Αυτή τη φορά οι Μανιάτες, μπήκαν στην Καλαμάτα και συγκεντρώθηκαν στο Δασαρχείο, διαμαρτυρόμενοι για τους δασικούς χάρτες.

Οι Μανιάτες διαμαρτυρήθηκαν με πιο έντονο τρόπο, απ’ ότι τις δυο προηγούμενους αποκλεισμούς, καταφέρνοντας  μάλιστα να εκκενώσουν το κτήριο από τους υπαλλήλους, κάτι που δεν είχαν καταφέρει τις δύο προηγούμενες Δευτέρες.

Με πανό που ανέγραφαν συνθήματα «Έξω τα κοράκια από τα χωράφια», «Μολών Λαβέ – Δασαρχείο-Λησταρχείο», «Δασαρχείο, της Μέρκελ το εργαλείο» κ.ά. πάνω στα αγροτικά αυτοκίνητα, σε κάποια από τα οποία υπήρχαν ακόμα πουρνάρια και αφάνες, η αυτοκινητοπομπή των Μανιατών κορνάροντας παρατεταμένα έφτασε στο Δασαρχείο, στην οδό Ύδρας, αφού ανέβηκε την οδό Θεμιστοκλέους.

Επιτροπή των αγροτών συναντήθηκε τόσο με τον Διευθυντή Δασών Γιώργο Σωτηρόπουλο, όσο και τον Δασάρχη Καλαμάτας, Σπύρο Κατσίποδα. Το κλίμα όμως ήταν έντονο εξαιτίας της επιθετικότητας των διαμαρτυρομένων, ενώ δεν έλλειψαν και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις. Τελικά ο όποιος διάλογος έγινε δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Μάλιστα εκτοξεύτηκαν απειλές κατά των υπαλλήλων του δασαρχείου, με την ένταση να οξύνεται, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση οργάνων της Αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η αντιπροσωπεία των Μανιατών κατάφερε μετά από πιέσεις και παρά τις αρνήσεις του Διευθυντή δασών να ενδώσει στο σχετικό αίτημα των διαμαρτυρομένων, να εκκενωθεί το κτίριο με τους υπαλλήλους να βγαίνουν στο δρόμο

Κάτω από τις Δασικές Υπηρεσίες διαβάστηκε της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Μάνης, με το οποίο ζητήθηκε η απόσυρση των δασικών χαρτών και να ξεκινήσει εξαρχής διαδικασία διαβούλευσης με τους πολίτες.

Επίσης ανακοινώθηκε η διάθεση των διαμαρτυρομένων Μανιατών να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στην πλατεία συντάγματος, έξω από τη Βουλή.

Οι Μανιάτες, πριν αποχωρήσουν για την Εφορία, όπου πήγαν στη συνέχεια προς συμπαράσταση των αγροτών που είχαν αποκλείσει τη ΔΟΥ Καλαμάτας, άναψαν φωτιά στο δρόμο, ενώ άφησαν στην είσοδο των υπηρεσιών αφάνες και πουρνάρια.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.