“Διαδραστικό ταξίδι στον κύκλο της ελιάς και του ελαιολάδου”

0

Ένα βιωματικό πρόγραμμα εκπαιδευτικής δράσης και πολιτισμού, με θέμα την Ελιά διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης με φορέα υλοποίησης την ΚΟΙΝ. ΣΕΠ. «ΡΕΚΤΗΣ». Πρόκειται για δράσεις Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, 10 ήμερης διάρκειας, στο Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου, χώρο ανάδειξης Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

karteroli ds 2_1

Οι Δράσεις αυτές αφορούν οργανωμένες επισκέψεις, εκπαιδευτικών μονάδων στο χώρο  και στην εικαστική έκθεση. Οι επισκέψεις είναι προγραμματισμένες να είναι διάρκειας τριών περίπου ωρών και θα περιλαμβάνουν διαδραστική παρουσίαση από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Αναλυτικότερα, η δράση, ως εξής:

  • Επίσκεψη σε χώρο συγκομιδής ελαιοκάρπου της ευρύτερης περιοχής.
  • Επίσκεψη σε χώρο επεξεργασίας – ελαιουργείου κοντινής περιοχής, όπου στόχος είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τη διαδικασία επεξεργασίας του ελαιολάδου.
  • Επίσκεψη στον πολυχώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων Δημοτικού Σχολείου Καρτερολίου, όπου οι μαθητές θα περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση του μουσείου με σχετική θεματολογία (ελιά – ελαιόλαδο) που λειτουργεί στο χώρο.

Επιπλέον στο χώρο θα παρευρίσκεται εξειδικευμένη χημικός, όπου θα παρουσιάσει στους μαθητές, στα πλαίσια ενός σύντομου σεμιναρίου, τα παράγωγα του ελαιολάδου όπως και την διαδικασία που ακολουθείται για την παρασκευή σαπουνιών ελαιολάδου.

Οι μικροί επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ελιά και το Ελαιόλαδο στην ιστορία, στην τέχνη, στον αθλητισμό, στη θρησκεία, στις παραδόσεις, στα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Η πολιτιστική αξία της Ελιάς και του  Ελαιολάδου,  αποτυπώνεται στο Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου, όπου σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του για όλους ξανά.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.