Δημιουργία Κ.Δ.Α.Π. στη Μεσσήνη

0

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής, ο Δήμος Μεσσήνης ξεκινάει προσπάθεια βελτίωσης των υπαρχουσών δομών, ιδρύοντας Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Αθλητικών και Πολιτιστικών Δράσεων για παιδιά ηλικίας από 5-12 ετών, εντάσσοντας το στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2018-2019» της «Ε.Ε.Τ.Α.Α.»..

Στην προσπάθεια του να βοηθήσει τις ωφελούμενες μητέρες που πληρούν τα κριτήρια προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για την δωρεάν παροχή Αθλητικών – Πολιτιστικών δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στους χώρους των σχολείων, θα διανεμηθεί σχετικό έντυπο Αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε όλα τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δημιουργώντας ομάδα Υποστήριξης και Ενημέρωσης.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης αναφέρονται τα εξής:

«Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε στους  γονείς  τη δυνατότητα να μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, όπου με ασφαλή και δημιουργικό τρόπο θα απασχολούνται και θα τους προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, μέσα από τους χώρους των σχολείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας. Θα προσφέρουμε δωρεάν αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στα παιδιά με υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών.

Πρότυπη δομή και προγράμματα με ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες θα δημιουργηθούν για τα παιδιά του Δήμου μας.

Καλούμε λοιπόν όλες τις μητέρες να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο που έχει δοθεί στα σχολεία του Δήμου μας, προκειμένου να μπορέσουμε να καταγράψουμε τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών τους, αλλά και για να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται.

Στηρίζοντας την δράση αυτή και τη συμμετοχή του Δήμου Μεσσήνης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, θα μας βοηθήσετε να δημιουργήσουμε Πρότυπο Χώρο Κέντρου  Δημιουργικής Απασχόλησης,- Κ.Δ.Α.Π, αρχικά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, όπου τα παιδιά μας καθημερινά θα έρχονται σε επαφή με νέες δράσεις σύμφωνα με τους σύγχρονους όρους παιδαγωγικής. Σας καλούμε, να γίνετε αρωγοί με την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα αυτό και να μας δώσετε την δυνατότητα να παρέχουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα παιδιά σας.

Παρακαλούμε όπως έρθετε στο Δημαρχείο Μεσσήνης (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής) και συμπληρώσετε την Αίτηση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να προσκομίσετε τα αντίστοιχα δικαιολογητικά έως 31.5.2018

Πληροφορίες : Ηλίας Θεριός τηλ. 2722360179»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.