Δίπλα στους μαθητές του ΕΠΑΛ

0

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΩΝΗΣ

Συνάντηση είχε χθες (12 Ιανουαρίου 2018) ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, με αντιπροσωπεία μαθητών του ΕΠΑΛ Μεσσήνης, που πραγματοποιούσαν κατάληψη στο σχολείο τους.
Ο Δήμαρχος συζήτησε με τους μαθητές για τα ζητήματα του σχολείου τους και το χρόνιο ιστορικό των προβλημάτων τους. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα σταθεί δίπλα τους με κάθε τρόπο, επαναλαμβάνοντάς τους, την πρότασή του για κατασκευή ΕΠΑΛ μέσω ΣΔΙΤ και αναφέρθηκε στην εξέλιξη της διαδικασίας αυτής.
Οι μαθητές αποφάσισαν τη λήξη της κατάληψης και το σχολικό συγκρότημα της Μεσσήνης θα λειτουργήσει κανονικά.
Ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι “νικητές είναι πάντα τα παιδιά”.

Η «Ενωτική Πρωτοβουλία Ριζοσπαστών Καθηγητών»

Σχετικά με το πρόβλημα των σχολείων της Μεσσήνης, η «Ενωτική Πρωτοβουλία Ριζοσπαστών Καθηγητών», με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 5 Ιανουαρίου 2018, η οποία έφερε τον τίτλο «Στην εκπαίδευση οι διαφωνίες λύνονται με διάλογο και όχι με επιβολή ή αστυνομικά μέτρα», ανέφερε τα εξής:

«Από την περίοδο της συγχώνευσης του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου Μεσσήνης, το σχολείο αυτό λειτουργεί σε δύο κτήρια, που είχαν όμως κοινό προαύλιο. Στο ισόγειο του ενός κτηρίου, στεγάζεται το ΕΠΑΛ. Το πρόβλημα αυτό του ΓΕΛ Μεσσήνης, έρχεται τώρα να λυθεί σε βάρος του ΕΠΑΛ Μεσσήνης, που παρά την αντίρρηση του Συλλόγου των καθηγητών και των συμβούλων παιδαγωγικής καθοδήγησης, καλείται να μετακομίσει. Η απόφαση αυτή που πάρθηκε από την Δημοτική επιτροπή Παιδείας του Δήμου Μεσσήνης, μετά από ελλιπή ενημέρωση, δεν μπορεί να υλοποιηθεί γιατί, είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει αυτή η μετακόμιση στο μέσον της σχολικής χρονιάς. Επίσης στο νέο κτήριο δεν είναι δυνατόν να χωρέσουν όλες οι δραστηριότητες και τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ, μερικά από τα οποία είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθούν. Δηλαδή στηρίζεται το ένα σχολείο σε βάρος του άλλου.

Τα ΕΠΑΛ δεν είναι σχολεία δεύτερης κατηγορίας, έτσι ώστε να μην λαμβάνουμε υπόψιν τις γνώμες της αντίστοιχης εκπαιδευτικής κοινότητας. Δεν μπορεί με το έτσι θέλω, κάποιοι να επιβάλλουν την γνώμη τους σε άλλους. Πολύ περισσότερο απαράδεκτη είναι η παρουσία αστυνομικών μέσα στα σχολεία, για να γκρεμιστούν οι “ενοχλητικοί” τοίχοι.

Δεν αρμόζουν οι πράξεις αυτές στο δημόσιο δημοκρατικό σχολείο που θέλουμε και υπερασπιζόμαστε.

Ζητάμε να σταματήσει, οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια και να γίνει πραγματικός δημοκρατικός διάλογος ανάμεσα στους αρμόδιους σύμφωνα με το Νόμο φορείς για την επίλυση των προβλημάτων».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.