Γλέζος: «Για να σταματήσει η παραπληροφόρηση»

0

Απάντηση, σε έντονο ύφος, έδωσε με γραπτή του δήλωση από την Καλαμάτα, όπου βρίσκεται, ο Μανώλης Γλέζος, στα σχόλια για την επίσκεψή του στην οικία του Κυριάκου Μητσοτάκη και το γράμμα που του επέδωσε.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του ο Μαν. Γλέζος, στον ιστότοπο «Κίνημα Ενεργοί Πολίτες», που τιτλοφορείται «Για να σταματήσει η παραπληροφόρηση», αναφέρει:

«Από την «παρέα» που κρατήθηκε στις φυλακές Πικερμίου, τις ημέρες της Χούντας, μετά και τον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου, είχαμε μείνει εμείς οι δυο.

Θεώρησα σωστό και πιστεύω ότι είχα υποχρέωση, να αποχαιρετήσω τον Κώστα Μητσοτάκη, ιδιωτικά με την επίσκεψη μου στο σπίτι της οικογένειάς του.

Όσο για την ιστορία και το αν έγινε εμφύλιος στην Κρήτη, στο αποχαιρετιστήριο μου σημείωμα αναφέρομαι καθαρά για την περίοδο της Κατοχής.

Αυτό έχει καταγραφεί στην ιστορία του τόπου.

Όσα γράφονται και όσες αναφορές γίνονται, αφορούν την περίοδο του Ελληνικού εμφυλίου και έχουν άλλο στόχο και όχι την αποκατάσταση της αλήθειας.

Μανώλης Γλέζος

1 Ιουνίου 2017 – Καλαμάτα»

Τι είχε προηγηθεί

Όπως είναι γνωστό, ο Μ. Γλέζος που επισκέφθηκε το βράδυ της Τρίτης την οικία του προέδρου της ΝΔ προκειμένου να τον συλλυπηθεί για τον θάνατο του πατέρα του, Κων Μητσοτάκη, του παρέδωσε ένα γράμμα, στο οποίο αναφερόταν και το εξής: «Πιστός στο αξίωμα αυτό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ο πρωτουργός να αποφευχθεί και να μην υπάρξει εμφύλιος πόλεμος στην Κρήτη, στη διάρκεια της κατοχής. Όποια αντίθεση και αν έχεις μαζί του, οφείλεις να του το αναγνωρίσεις».

Η φράση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια Επειδή, ο Μανώλης Γλεζος θεώρησε ότι διαστρεβλώθηκε η έννοια της φράσης περί αποφυγής εμφυλίου στην Κρήτη έσπευσε να διευκρινίσει ότι η αναφορά του αφορούσε μόνο στην περίοδο της Κατοχής.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.