«Ν.Δ» και Νίκας σε διαφορετικά γήπεδα πλέον

0

Την ώρα που ο Γεράσιμος Γιακουμάτος καταφερόταν την Τετάρτη (13 Μαΐου 2015), στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο “REX”, στο νομαρχιακό συμβούλιο της “Νέας Δημοκρατίας” κατά του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγορούσε ότι κατέστρεψε ό,τι έφτιαξε η Κυβέρνηση Σαμαρά, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας προτίμησε να μην τ’ ακούει αυτά. Γι αυτό, αντί να πάει στη Ν.Δ., πήγε στη βραδιά των αριστούχων του Δημοτικού Ωδείου, που είχε προγραμματιστεί την ίδια μέρα στις 8:30 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. Οι δυο χώροι απέχουν 200 μέτρα και οι εκδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί να γίνουν με μία ώρα διαφορά, που σημαίνει αν ήθελε ο δήμαρχος προλάβαινε λίγο πολύ και τις δυο εκδηλώσεις, έστω φεύγοντας από την μία προ του τέλους της και αργοπορώντας στη δεύτερη. Αλλά δεν θέλησε να ακούσει όσα ο τ. υπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος, έλεγε -όταν έφυγαν οι δημοσιογράφοι από την αίθουσα όπως τους ζητήθηκε- παραλληλίζοντας Σαρκοζί και Σαμαρά, επιθυμέντας μάλιστα βιαστικά να τους επαναφέρει στην εξουσία! Γιακουμάτος είναι αυτός θα μου πείτε…

Είπε ακόμα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πως ούτε θέλει αλλά ούτε και μπορεί να συμφωνήσει με τους δανειστές, επειδή επιθυμεί τη δραχμή και το… ρούβλι. Εξάλλου, ομολόγησε πως το κόμμα του, που αγαπά την Ελλάδα και αγωνιά για την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα δώσει θετική ψήφο στην κυβέρνηση εάν δεν έχει τη δεδηλωμένη, αν δεν στηριχθεί δηλαδή από τους βουλευτές της ενδεχόμενη πρόταση συμφωνίας που θα φέρει προς ψήφιση. Άραγε αυτή να είναι η επίσημη θέση της “Ν.Δ.”;

Όσο για την εσωκομματική αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά, ο Γερ. Γιακουμάτος έκλεισε -για εδώ τουλάχιστον- το θέμα, λέγοντας πως δεν υπάρχει καλύτερος αρχηγός του κόμματος από τον Σαμαρά. Τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων επικροτούσε την εκτίμηση του Μάκη.

Ενώ όμως η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Οικονομάκου, καθώς και Αντιδήμαρχοι της Καλαμάτας βρίσκονταν στο “Rex” και στο νομαρχιακό συμβούλιο της “Ν.Δ.”, ο Δήμαρχος Παν. Νίκας ήταν αλλού, προτιμώντας τους αριστούχους του Δημοτικού Ωδείου.

Όταν την άλλη μέρα χθες (14 Μαΐου 2015), ρωτήθηκε ο Δήμαρχος για το λόγο της απουσίας του από τη “N.Δ.”, είπε πως είχε… σοβαρή ενασχόληση: «Είχα ένα εξόχως σοβαρό γεγονός. Δίναμε τα αριστεία στα παιδιά του Δημοτικού Ωδείου, όπου έγινε μια σπουδαία τελετή, στο Πνευματικό Κέντρο και επέλεξα να είμαι δίπλα στα παιδιά που πρώτευσαν». Αποστομωτικός ο δήμαρχος!

Όταν κλήθηκε να εκφράσει γνώμη περί συνεδρίου και αρχηγίας στη “Ν.Δ.”, δήλωσε αναρμόδιος, καθώς, όπως είπε, είναι “αποστασιοποιημένος από τα πολιτικά πράγματα”, δηλώνοντας “αυτοδιοικητικός” και διακείμενος “με αντικειμενικότητα απέναντι σε όλα αυτά τα γεγονότα”. Στόχευσή του -κατά τα λεγόμενά του- είναι να φροντίζει “για την πόλη να πλέει μέσα στην κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με καλές σχέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις”.

Αυτοπροσδιοριζόμενος είπε πως είναι “ένας άνθρωπος με σταθερές πολιτικές απόψεις και ιδεολογικές θέσεις εδώ και 45 χρόνια” και ότι δεν έχει “αποκλίνει ούτε κατά κεραία”, αποφεύγοντας “τις κάθε είδους κολοτούμπες”.

Σε άλλο γήπεδο δηλαδή ο Μάκης με τη “Ν.Δ.”, σε άλλο ο δήμαρχος. Κάποιες άλλες φορές θυμάμαι ήταν όχι στο ίδιο γήπεδο, αλλά και στην ίδια κερκίδα. Τώρα ο δήμαρχος ήταν επιθετικός και απειλητικός: “ Δεν έχω να πω ούτε για αρχηγό, ούτε για συνέδρια, ούτε για τίποτα. Αυτοί που έχουν τα γένια έχουν και τα χτένια και θα απολογηθούν και για τις πράξεις τους”, είπε και συμπλήρωσε “ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν είναι κομματικό στέλεχος”.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.