Βραβεύεται για 3η φορά ο Π. Παπαντωνίου

0

Ο Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός Παναγιώτης Παπαντωνίου βρίσκεται (για τρίτη φορά) μεταξύ των βραβευθέντων επιστημόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με το «Θωμαΐδειο βραβείο».

Για το 2017 ο Καλαματιανός Πολιτικός Μηχανικός βραβεύθηκε για την επιστημονική εργασία με τίτλο «Simulation of Texting Impact on Young Drivers’ Behaviour and Safety on Motorways” η οποία δημοσιεύθηκε  στο επιστημονικό περιοδικό “Transportation Research Part F” με συγγραφείς τους Γ. Γιαννή, Α. Λαΐου και Χ. Γκαρτζονίκα.

Το «Θωμαΐδιο βραβείο» απονέμεται από το ΕΜΠ κάθε χρόνο σε επιλεγμένες εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά είτε σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά είτε σε πρακτικά συνεδρίων με πλήρες κείμενο μετά από κρίση και συνοδεύεται με ένα συμβολικό χρηματικό ποσό από το αντίστοιχο κληροδότημα.

Το πρώτο «Θωμαΐδιο βραβείο» το έλαβε τον Φεβρουάριο του 2016 (δείτε εδώ), το δεύτερο τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ΄(δείτε εδώ) και το τρίτο τον Μάιο του 2018 (εδώ).

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Παναγιώτης Παπαντωνίου Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός, επιστημονικός συνεργάτης στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής (δείτε εδώ) της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Διατμηματικό – Διεπιστημονικό πρόγραμμα σπουδών «Διαχείριση και Τεχνολογία Υδατικών πόρων» της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ και Διδακτορικού Διπλώματος ΕΜΠ.

Διαθέτει 7 έτη ερευνητικής εμπειρίας και έχει συμμετάσχει σε 11 ερευνητικά έργα, έχει 58 επιστημονικές εργασίες (47 εργασίες δημοσιευμένες σε πρακτικά συνεδρίων και 8 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, 1 διδακτορική διατριβή και 2 διπλωματικές εργασίες), είναι αξιολογητής σε 2 Επιστημονικά Περιοδικά και σε 1 διεθνές Συνέδριο, έχει παρακολουθήσει επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες ενώ συμμετέχει στην υποβοήθηση του μαθήματος «Διαχείριση Κυκλοφορίας και Οδική Ασφάλεια» και στην επίβλεψη διπλωματικών εργασιών.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρεί Τεχνικό Γραφείο στην Καλαμάτα και αναλαμβάνει συγκοινωνιακές μελέτες, επιβλέψεις, αδειοδοτήσεις και έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών απόδοσης κτιρίων στη Μεσσηνία και στην Αττική. Είναι εκλεγμένος μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ και της αντιπροσωπείας του περιφερειακού τμήματος ΤΕΕ Πελοποννήσου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.