Αφιέρωμα στο ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα

0

ΣΤΗ ΣΤΟΥΠΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ 9 – 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ξεκινάει την Παρασκευή 9 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018,το τριήμερο Αφιέρωμα στο Ελληνικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα που διοργανώνει το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.). Συμμετέχει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας /FILMHOUSE

Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στη Στούπα της Δυτικής Μάνης, στην Ταβέρνα «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» του Χρήστου Μπαρμπετσέα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο τριήμερο αυτό αφιέρωμα θα συμμετέχουν καταξιωμένα μέλη της  Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.).

Η Βασιλική Κατέρη, ιδρύτρια και Πρόεδρος του Πολιτιστικού ΝΑΡΤΟΥΡΑ, θα ανοίξει τις εκδηλώσεις με καλωσόρισμα και ο Σέργιος Γκάκας, Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.), θα απευθύνει χαιρετισμό.

Στο πάνελ των ομιλητών θα παρευρίσκονται οι συγγραφείς: Φίλιππος Φιλίππου, Άννα Δάρδα-Ιορδανίδου, Γιάννης Ράγκος, Γιάννης Πανούσης, Ανδρέας Αποστολίδης, Παναγιώτης Γιαννουλέαςκαι Δημήτρης Σίμος. Το πάνελ παρουσιάζει και συντονίζει ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης συζήτηση με το κοινό μετά τις ομιλίες, κληρώσεις βιβλίων και ζωντανή μουσική με τον καταξιωμένο μουσικό Παναγιώτη Καραγιώργη. Οι βραδιές θα επιφυλάσσουν ευχάριστες εκπλήξεις!

Τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στη γύρω περιοχή, σε χώρους ιστορικής σημασίας (αρχαίας και νεότερης), καθώς και σε σύγχρονα πολιτιστικά μνημεία από την Κατερίνα Εξαρχουλέα –Γεωργιλέα, και Μαρία Θεοδωρακέα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο οι εκδηλώσεις θα ξεκινάνε στις 7:30 το απόγευμα. Την Κυριακή, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί Κινηματογραφική Προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος του τραίνου»(1958) σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο του Γιάννη Μαρή. Η παραχώρηση της ταινίας έγινε από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας/FILMHOUSE.

Υπεύθυνος για την κινηματογραφική προβολή είναι ο Παναγιώτης Δρακουλάκος, Έφορος Τμήματος Ψηφιακής & Τεχνολογικής Υποστήριξης Υπεύθυνος της Ομάδας Συντονισμού είναι ο Παναγιώτης Γιαννουλέας -Συγγραφέας Αστυνομικών Μυθιστορημάτων, Έφορος Τμήματος Λογοτεχνίας ΝΑΡΤΟΥΡΑ & Μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.), ο οποίος πρότεινε την ιδέα για αυτό το αφιέρωμα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του σωματείου στο fb: nARTura, στην εκδήλωση: https://www.facebook.com/events/2045588872346649/

μοιραστειτε το:

Comments are closed.