Αφαίρεση θέσης στην Αγορά για φυτοφάρμακα

0

Το διοικητικό μέτρο της αφαίρεσης της θέσης πώλησης αγροτικών προϊόντων στη Κεντρική Αγορά Καλαμάτας Κ.Α.Κ. (κεντρικός διάδρομος και βόρειο παρκινγκ), θα εφαρμόζεται σ” αυτούς που διαπιστώνεται από τούς δειγματοληπτικούς ελέγχους της αρμόδιας υπηρεσίας πως φέρουν τα κηπευτικά τους υπολείμματα φυτοφαρμάκων πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Αυτό αποφάσισε το Δ.Σ της Κ.Α.Κ., το οποίο στη τελευταία συνεδρίαση του συμπληρώθηκε επ’ αυτού ο κανονισμός λειτουργίας Λαϊκής και Δημοτικής Αγοράς. Το μέτρο αυτό προστίθεται σε μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις της Πολιτείας, που προβλέπουν για τους παραβάτες τσουχτερά οικονομικά πρόστιμα και βαριές ποινικές κυρώσεις.

Στη συνέχεια της ίδιας συνεδρίασης ρυθμίστηκε η οφειλή της εταιρείας Φάρμα Χριστόπουλου Α.Ε προς την Κ.Α.Κ. κατά τέτοιο τρόπο ώστε και η Αγορά να εισπράξει τις βεβαιωμένες οφειλές, αλλά και να διευκολυνθεί η ταμειακή ρευστότητα και κατ” επέκταση η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας που έχει μισθώσει τα Βιομηχανικά Σφαγεία.

ΔΩΡΕΑΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ

Στο μεταξύ, το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, σε κοινή εκδήλωση της Κ.Α.Κ με το “Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου” θα διανεμηθούν 1.000 οικολογικές – πάνινες τσάντες διαστάσεων 0,38μ.χ 0.42μ.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό διάδρομο του κτιρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, θα πάρουν μέρος αφιλοκερδώς εκτελεστές της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας με μουσικό πρόγραμμα.

Εξάλλου, από το άλλο Σάββατο θα εφαρμοστεί για τους καταναλωτές το μέτρο της δωρεάν ελεγχόμενης στάθμευσης διάρκειας μιάμισης ώρας και στο νότιο τμήμα της Αγοράς (νότιο παρκινγκ). Το μέτρο ήδη εφαρμόζεται και στο βόρειο παρκινγκ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.