Αυτοκίνητο του Δήμου Καλαμάτας στην Πυροσβεστική

0

Αίτημα παραχώρησης ενός υδροφόρου οχήματος 4×4, μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή μέχρι 30 Οκτωβρίου 2017 υπέβαλε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, κατά τη σημερινή (15 Ιουνίου 2017) επίσκεψή του στο Δημαρχείο, προς τον Δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκας. Ο Δήμαρχος έκανε αποδεκτό το αίτημα, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου με την Πυροσβεστική, ώστε η παρέμβαση σε περίπτωση πυρκαϊάς να είναι άμεση. Τη σχετική απόφαση όμως θα πρέπει να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης, κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε ότι οι περίπου 50 υδατοδεξαμενές, που βρίσκονται στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, είναι γεμάτες νερό και έτοιμες προς χρήση. Η ΔΕΥΑΚ θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, στις προσεχείς ημέρες, ώστε όλα τα υδροστόμια να είναι συμβατά με εκείνα των οχημάτων της Πυροσβεστικής. Επίσης, θα τοποθετηθούν λουκέτα στα υδροστόμια, ώστε να είναι αδύνατη η αφαίρεση του νερού και θα αναρτηθούν πινακίδες, όπου θα αναφέρεται πως αυτό διώκεται από το νόμο.

pyrosvestiki 1

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας κάθε χρόνο θέτει σε διασπορά, για έγκαιρη παρέμβαση στα πρώτα στάδια πιθανής πυρκαϊάς, το στόλο 15 πυροσβεστικών οχημάτων που διαθέτει, πάντοτε σε συνεργασία και υπό τις εντολές της Πυροσβεστικής.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.