Απατεώνες «έφαγαν» 32 χιλ. ευρώ από ηλικιωμένους

0

Εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο περιπτώσεις απάτης και είκοσι περιπτώσεις απόπειρας απάτης, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο άγνωστους συνεργούς του. Οι κατηγορούμενοι με τη δράση τους είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 31.690 ευρώ.

Συγκεκριμένα, παριστάνοντας τους δικηγόρους σε ηλικιωμένα άτομα στα οποία τηλεφωνούσαν, αποσπούσαν χρηματικά ποσά ή ακόμα χρυσαφικά και κοσμήματα, με το πρόσχημα της παροχής νομικής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το παιδί τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 15.9.2015 έως και την 9.10.2015, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας, είχαν εξαπατήσει δύο ηλικιωμένους ημεδαπούς, ενώ είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν ακόμη είκοσι άτομα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 26χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.