Αντίδραση Τατούλη για το στρατόπεδο

0

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση της περιφέρειας Πελοποννήσου, στο ενδεχόμενο να κλείσουν τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» (εδώ), ενώ το όλο θέμα αναμένεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις και άλλων τοπικών φορέων.

Πάντως, τόσο ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, οι οποίοι σήμερα βρέθηκαν στην Καλαμάτα, όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα του κλεισίματος στρατοπέδων, αρνήθηκαν οποιοδήποτε σχολιασμό, σημειώνοντας δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες.

Ειδικότερα, σε σχετική με το δημοσίευμα ανακοίνωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, σημειώνεται ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει σταθερή στην άποψή της να μην καταργηθεί κανένα Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο», ενώ προστίθεται ότι «τάσσεται απέναντι από τέτοιες αποφάσεις οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα επιτείνουν τα μεγάλα προβλήματα ερημοποίησης που αντιμετωπίζει και θα δυσκολέψουν την αναπτυξιακή της πορεία».

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με απόλυτη συνέπεια και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της παραμένει σταθερή, τόσο με τις δημόσιες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, όσο και με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην άποψή της να μην καταργηθεί κανένα Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της η Περιφερειακή αρχή στόχο έχει την ενίσχυση των υποδομών της ούτως ώστε να ενισχύει ολοένα και περισσότερο την εδαφική, κοινωνική και οικονομική της συνοχή.
Τάσσεται απέναντι από τέτοιες αποφάσεις οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα επιτείνουν τα μεγάλα προβλήματα ερημοποίησης που αντιμετωπίζει και θα δυσκολέψουν την αναπτυξιακή της πορεία.

Με τη συνεπή της ακλόνητη στάση έχει στο παρελθόν αποτρέψει τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν υπακούουν σε κανένα σχεδιασμό και δεν τεκμηριώνονται από αμφίβολα δημοσιονομικά οφέλη.
Καλούμε όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς, τους θεσμούς και τους πολίτες να υπηρετήσουν αυτή την κατεύθυνση. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση δεν κρύβει τίποτα άλλο παρά συγκεκριμένες μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.