«Αδιαφορεί η Περιφέρεια για την Οιχαλία»

0

Την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου κατηγορεί με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θαν. Πετράκος, ότι αδιαφορούν και δεν υπέβαλαν σχετικό αίτημα στην αρμόδια Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών» «προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών από τις προαναφερόμενες πλημμύρες» στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Πετράκος αναφέρει ότι «όπως προκύπτει από την απάντηση της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) της Γενικής Γραμματείας Υποδομών Του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια μετά από σεισμούς, πλημμύρες, απαιτείται η υποβολή σχετικού αιτήματος από την Περιφερειακή Ενότητα ή την Περιφέρεια, αφού προηγηθούν οι αυτοψίες στα πληγέντα κτίρια.

Στην απάντηση της υπηρεσίας προς τον κ. Πετράκο σημειώνεται πως «στη συγκεκριμένη περίπτωση, η υπηρεσία μας έχει ενημερώσει το Δήμο Οιχαλίας με το υπ αρ,πρωτ.1521/Α326/07.4.2015 έγγραφό της, ότι προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών από τις προαναφερόμενες πλημμύρες, απαιτείται η υποβολή σχετικού αιτήματος από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνοδευόμενο από συγκεντρωτικό πίνακα των πορισμάτων των αυτοψιών στα πληγέντα κτίρια. Έως σήμερα, δεν έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας τα προαναφερόμενα στοιχεία.»

Με βάση τη συγκεκριμένη απάντηση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και  Βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος τόνισε: «Είναι προφανής η αδικαιολόγητη καθυστέρηση και απροθυμία της περιφέρειας να συντάξει το σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού καθώς έως και τις 22/5/2105 δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο. Τα ερωτήματα που προκύπτουν για αυτή την αδιαφορία και καθυστέρηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι πολλά, όπως αν η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί τις όποιες καταστροφές στον δήμο Οιχαλίας ελάσσονος σημασίας και αδιαφορεί, τώρα που οι ζημίες πρέπει να αποκατασταθούν και πρέπει να ενεργοποιηθεί για αυτό παρόλο που η κυβέρνηση όπως είναι εμφανές περιμένει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να πράξει το αυτονόητο».

Καταλήγοντας ο κ. Πετράκος αναφέρει πως «οι πολίτες της Μεσσηνίας, ο Δήμος Οιχαλίας και οι φορείς πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για μια ακόμη φορά για το «ενδιαφέρον» του κ. Τατούλη για την περιοχή τους και πρέπει να απαιτήσουν επιτέλους να υποβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο για την αποκατάσταση των ζημιών».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.