Αγορά εκτάσεων για τον κόμβο στο «Φωτεινή»

0

Συμβόλαιο για την αγορά από το Δήμο Καλαμάτας δύο εδαφικών εκτάσεων, προκειμένου να κατασκευασθεί ισόπεδος οδικός κυκλικός κόµβος ρύθµισης της κυκλοφορίας, στη συμβολή της Ναυαρίνου και της οδού Μάνης (επαρχιακής οδού Καλαμάτας – Βέργας – Αρεόπολης), στο ξενοδοχείο «Φωτεινή», υπέγραψαν σήμερα, Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, ο Δήμαρχος Παν. Νίκας και εκ μέρους των πωλητών ο Κυριάκος Αρανίτης.

Ο Δήμος Καλαμάτας αγόρασε δύο αγροτεμάχια, το πρώτο έκτασης 294,32 τ.μ. και το δεύτερο 406,42 τ.μ., με πρόσοψη και τα δύο στην επαρχιακή οδό Καλαμάτας – Βέργας – Αρεόπολης, προς ανατολάς αυτής. Το ένα, ακριβώς έναντι της απολήξεως της οδού Ναυαρίνου και το άλλο βορειοδυτικά του προηγουμένου, αφού μεσολαβήσει ιδιωτική οδός.

Η αγορά αυτή εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας έγινε σε εφαρμογή της 529/2016 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και το τίμημα ανήλθε σε 22.236,86 €.

Με τη δημιουργία κόμβου στο σημείο αυτό, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη διαπλάτυνση από το Δήμο Καλαμάτας της οδού Ναυαρίνου στο πλάτος της απαλλοτρίωσης, η οποία είχε γίνει στα τέλη της δεκαετίας του ΄60, σε συνδυασμό με τον περιμετρικό, κρίνεται ότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες ικανοποιητικής και ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.