Έργα στο βόρειο τμήμα της Αρτέμιδος

0

Άρχισαν οι εργασίες της διαμόρφωσης του βορείου τμήματος της οδού Αρτέμιδος από τον ανάδοχο του έργου, την εταιρεία «Ικτίνος ΑΕ», που προσέφερε έκπτωση 52,58% στο σχετικό διαγωνισμό.

Το έργο, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ (με το ΦΠΑ), με πηγές χρηματοδότησης την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έχει προθεσμία εκτέλεσης 180 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης (22/3/2018).

Η συγκεκριμένη παρέμβαση ολοκληρώνει την Α΄ φάση επεμβάσεων, που αφορά στο έργο «Κρασπεδώσεις και φωτισμός της οδού Αρτέμιδος από Λαιΐκων έως οδό Σπάρτης», με σκοπό τη μετατροπή της οδού Αρτέμιδος σε βασική είσοδο και έξοδο της πόλης, σε συνάρτηση με τον περιμετρικό Καλαμάτας, που αποτελεί την απόληξη του αυτοκινητοδρόμου.

Οι απαιτούμενες υπολειπόμενες εργασίες είναι οι εξής:

  1. Αποπεράτωση της κεντρικής νησίδας και τμήματος του ανατολικού ρειθροκρασπέδου, που λόγω της κατασκευής του βορείου κυκλικού κόμβου, στη συμβολή με την παλιά εθνική οδό προς Σπάρτη, από την Κοινοπραξία «Μορέας», καθώς δεν ολοκληρώθηκε στην προηγούμενη φάση.
  2. Επίστρωση με κυβόλιθους τεχνητής παλαίωσης στο ανατολικό πεζοδρόμιο
  3. Ηλεκτροφωτισμός (ιστοί και φωτιστικά σώματα) στη νησίδα και στο ανατολικό πεζοδρόμιο
  4. Διατήρηση και συντήρηση της ζώνης φύτευσης μεταξύ της οδού και της οριοθετημένης κοίτης του Νέδοντα. Φυτεύονται νέα δένδρα (πλατάνια, σφενδάμια, κουκουναριές και κουτσουπιές) και μικρά καλλωπιστικά φυτά, ενώ κατασκευάζεται νέο δίκτυο άρδευσης
  5. Διαγράμμιση του οδοστρώματος και τοποθέτηση καταλλήλων πινακίδων σήμανσης.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.