Έπεσαν οι υπογραφές για το ανοιχτό θέατρο Καλαμάτας

0

Την σύμβαση για την κατασκευή Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας, περίπου 2.000 θέσεων, υπέγραψαν σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, ο Δήμαρχος Π. Νίκας και η νόμιμη εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Vasartis SA, η οποία αναδείχθηκε μειοδότης του διαγωνισμού με μέση έκπτωση 53,33% επί του προϋπολογισμού του έργου ύψους 998.000 ευρώ με το ΦΠΑ.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ και η ιδιωτική συμμετοχή είναι μηδενική, πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος Καλαμάτας δε θα επιβαρυνθεί για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 365 ημέρες και η ανάδοχος εταιρεία θα ξεκινήσει άμεσα τις σχετικές εργασίες.

anoixto theatro 2

Το οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί το Ανοικτό Θέατρο έχει έκταση 3,5 στρέμματα και αποτελεί ένα μικρό τμήμα της συνολικής επιφανείας των 34,4 στρεμμάτων, στο χώρο όπου μέχρι τώρα βρισκόταν το Δημοτικό Φυτώριο, στον ποταμό Νέδοντα.

Δίπλα στο Ανοικτό Θέατρο, θα βρίσκονται εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης (της Κεντρικής Αγοράς και πλησίον αυτής), ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα προσπέλασης του Θεάτρου και περπατώντας, αλλά και με ποδήλατο.

Το θέατρο, χωρητικότητας 2.000 ατόμων, θα έχει μεταλλικές κερκίδες (1.600 – 1.800 ατόμων) με πλαστικά, μόνιμα ή ανακλινόμενα, καθίσματα και μια μικρή κερκίδα (150 ατόμων) από λιθοδομή και καθίσματα από πλάκες μαρμάρου Πάρνωνα, κατασκευασμένη πάνω σε βάση από σκυρόδεμα. Προβλέπονται περιμετρικές διαδρομές περιπάτου και διαπλατύνσεις ανάπαυσης με καθιστικά, ώστε να μπορέσει η περιοχή να αποτελέσει ένα λειτουργικό χώρο υπαίθριων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στον χώρο του υπαίθριου Θεάτρου προβλέπονται οι απαραίτητες κτηριακές εγκαταστάσεις (ένα μονώροφο κτίριο 350 τετρ. μέτρων, πίσω από την σκηνή, για αποδυτήρια καλλιτεχνών, κυλικείο, χώρους υγιεινής και χώρο εγκαταστάσεων Η/Μ) και ο αναγκαίος εξοπλισμός για την ομαλή λειτουργία του, τόσο κατά την σύντομη περίοδο των παραστάσεων, όσο και κατά τη μεγαλύτερη χρονικά περίοδο χρησιμοποίησής του για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ο Διευθυντής των υπηρεσιών του Δήμου Β. Τζαμουράνης, ο αντιδήμαρχος Α. Καραγιάννης, η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας και ο Δήμαρχος Π. Νίκας, μετά την υπογραφή της σύμβασης

Ο Διευθυντής των υπηρεσιών του Δήμου Β. Τζαμουράνης, ο αντιδήμαρχος Α. Καραγιάννης, η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας και ο Δήμαρχος Π. Νίκας, μετά την υπογραφή της σύμβασης

Ο σχεδιασμός του χώρου ακολουθεί τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, καθότι:

  • Διατηρείται η απρόσκοπτη κίνηση του αέρα κατά μήκος της κοίτης του ποταμού.
  • Για δαπεδόστρωση επιλέγονται μη ανακλαστικά υλικά, αφήνοντας επιφάνειες ελεύθερες (χωρίς δαπεδόστρωση) που «απορροφούν» τα νερά της βροχής.
  • Διατηρούνται τα υφιστάμενα δέντρα, ενώ η χωροθέτηση και η επιλογή των δέντρων φύτευσης σκιάζει τους χώρους κυκλοφορίας και ενισχύει το ευχάριστο μικροκλίμα της θέσης.
  • Κατασκευάζονται χαμηλού ύψους κτήρια υποδομών, των οποίων τα δώματα φυτεύονται. Οι κερκίδες κατασκευάζονται από μεταλλικά δικτυώματα για ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του χώρου με κατασκευές και την αποφυγή δημιουργίας φραγμάτων στην κίνηση του αέρα. Ο χώρος που καλύπτουν, φυτεύεται με αρωματικά φυτά ή καλύπτεται με βότσαλο, ώστε να υπάρχει συνέχεια της φύσης.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.