Ένταξη στο «Επιχειρούμε Έξω»

0

ΖΗΤΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση με αίτημα την ένταξη επιχειρήσεων “Τυποποίησης και Εξαγωγής Ελαιολάδου” στο πρόγραμμα «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ», απέστειλε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Η επιστολή που υπογράφεται απο τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Ευ. Ξυγκώρο, έχει ως εξής:

«Με την παρούσα επιστολή ζητούμε την άμεση τροποποίηση της πρόσκλησης του προγράμματος «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ», που στοχεύει στην προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων, καθώς εξαιρούνται από αυτό οι επιχειρήσεις Τυποποίησης και Εξαγωγής Ελαιολάδου.

Ένας κλάδος, ύψιστης σημασίας για την εθνική μας οικονομία, που οφείλει να προβληθεί μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, προκειμένου να διασφαλιστεί η θέση του προϊόντος στο εξωτερικό και να ισχυροποιηθούν οι προοπτικές του, μέσω της ενίσχυσης των εξαγωγών Επώνυμων Τυποποιημένων Προϊόντων.

Με την βεβαιότητα ότι θα ενταχθούν, το συντομότερο δυνατόν, στο πρόγραμμα «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ» και οι επιχειρήσεις Τυποποίησης και Εξαγωγής Ελαιολάδου, προτού εξαντληθούν οι πόροι, λόγω του ότι ισχύει σειρά προτεραιότητας κατάθεσης των αιτήσεων χρηματοδότησης, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.