Άρχισε το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

0

Άρχισε σήμερα Πέμπτη (27/4/17) και θα ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή, το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) για το τρέχον σχολικό έτος 2016-2017, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πρόκειται για «γιορτή» της Πληροφορικής στην εκπαίδευση που δίνει την ευκαιρία να βγει έξω από τα όρια της τάξης η δημιουργικότητα παιδιών και εκπαιδευτικών και να φανεί συγκεντρωμένα σε ένα πολύμορφο πάζλ πόσα πολλά επιτυγχάνονται στα σχολεία και μέσα από το τυπικό αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας. Επιπλέον είναι μια διαδικασία όπου αναδεικνύονται ταλέντα, ανταλλάσσονται εμπειρίες, διαχέεται η καινοτομία. Είναι το ίδιο σημαντικές και η παρουσίαση του έργου ενός σχολείου και η παρακολούθηση των έργων των άλλων σχολείων. Γι’ αυτό και το φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.

psifiaka_2

Ψηφιακή δημιουργία μαθητών που αφορά πάρκινγκ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, μιλώντας προς τους μαθητές που είχαν γεμίσει το αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, προέτρεψε τους μαθητές να μη μείνουν ψηφιακά αναλφάβητοι, επισημαίνοντας τα εξής: «Αυτή τη γλώσσα (σ.σ. των ψηφιακών εφαρμογών) να τη μάθετε οπωσδήποτε, θα σας τη ζητούν οπουδήποτε, όποια δουλειά και αν κάνετε. Να συνειδητοποιήσετε ότι, αν σε αυτόν τον τομέα δεν είστε άριστοι, δε θα βρείτε δουλειά πουθενά, ούτε στον αγροτικό τομέα».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου να εφοδιάσει τα σχολεία με όσο το δυνατόν περισσότερους υπολογιστές και επαίνεσε τις μαθήτριες και τους μαθητές για όσα έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει με τη βοήθεια των καθηγητών τους, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Μάλιστα, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ορισμένες εφαρμογές, που τα παιδιά, ακόμη και μαθητές Δημοτικού, έχουν αναπτύξει.

Nikas psifiaka

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, με μαθητές που μετέχουν στο Φεστιβάλ

 

Και τις δύο ημέρες υπάρχουν δύο περίοδοι παρουσιάσεων (9:00 – 11:00 π.μ. και 11:30 π.μ. – 2:00 μ.μ.) σχολείων όλων των βαθμίδων, με ενδιαφέροντα έργα, όπως προγραμματιζόμενα πολυμέσα, διάφορες κατασκευές εκπαιδευτικής ρομποτικής, σχολικές εφημερίδες, blog, εφαρμογές για κινητές συσκευές κ.α.

Το Φεστιβάλ τελεί και φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υποστηρίζεται από Συλλόγους και Ενώσεις Πληροφορικής, καθώς και Τοπικούς Φορείς. Στην Καλαμάτα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Μεσσηνίας, καθώς και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Την προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι Εορτές Μαθητικής Δημιουργίας 2017, με κεντρικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα στις 3 και 4 Μαΐου, στο Μουσικό Σχολείο.

  • Διαβάστε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.